top of page

Onze arrangementen

Sierra espuna met naambord.jpg

Actief

Wat is er mooier dan je hobby het hele jaar te beoefenen? Totana en omgeving is het fietsparadijs voor wielrenners, mountain-bikers en tourfietsers. Een drankje doen onderweg in één van de typische Spaanse dorpjes is daarbij zeker aan te bevelen en geeft je ongetwijfeld het ultieme vakantiegevoel. Topkwaliteit fietsen zoals sportieve citybikes, mountainbikes (beide elektrisch), racefietsen en gravelbikes zijn aanwezig!

 

Voor wandelaars ligt het prachtige natuurgebied 'Sierra Espuña' in onze 'achtertuin'. Tijdens de tocht word je gegarandeerd beloond met fantastische uitzichten, waarbij je soms uren niemand tegenkomt. Natuurlijke bronnen voorzien je van voldoende en veilig drinkwater. De gevorderde wandelaar kan er zelfs 'hiken'.

 

Wij bieden compleet verzorgde fiets- en/of wandelvakanties. De routes zijn afwisselend en op ieder niveau. En je kunt ze desgewenst onder begeleiding van ervaren gidsen beleven.

Ook liggen er in onze omgeving diverse golfclubs. Banen in de bergen of met uitzicht op de stad Murcia. Naast dat je een heerlijke ronde over 9 of 18 holes kunt lopen, zorgt de ligging van de baan voor onvergetelijke uitzichten. 

Ontspanning

De Zuid-Spaanse zon zorgt voor relevante en pure vitamine D. In de tuin van onze vakantiehuizen kun je daarnaast gratis gebruik maken van overige vitamines die voorhanden zijn. Denk daarbij aan ecologisch verbouwde fruitsoorten, groentes en kruiden.  

 

Na inspanning volgt de ontspanning en laat jij je vervolgens onderdompelen in je eigen zwembad. Gewoon heerlijk niks doen en genieten van de rust. Bij ons zwembad staan voldoende ligbedden om lekker te zonnen of een boek te lezen.

De mooiste (privé)stranden liggen op zo'n 25 minuten rijden. Uitgestrekte zandstranden die kindvriendelijk zijn. Natuurlijk hoort bij zo'n stranddag het nuttigen van een uitgebreide Spaanse lunch zoals de typische Murciaanse rijstgerechten paella of caldero, die in de vele restaurantjes vers bereid worden.  

Web30.jpg
Seafood Paella

Culinair

We kunnen ervoor zorgen dat je het echte Spanje gaat ontdekken met alle gebruiken en culinaire invullingen. Spanje staat bekend om zijn paella en tapas. Lijkt het je leuk om te leren hoe je paella of tapas zelf kunt maken? Dit kan tijdens diverse kookworkshops die we aanbieden in onze gezellige tuinen en die worden verzorgd door de plaatselijke Totanero's.

 

Klik hier voor een mooie impressie-video van de workshop 'paella maken'. 

De provincie Murcia kent vele kleinschalige 'bodegas', ofwel wijnhuizen. Het bezoeken van een lokale wijnboer is, als je van een glaasje wijn houdt, een echte aanrader. De ervaring leert dat de gastheer je niet zal teleurstellen. Of bezoek in het nabijgelegen stadje Cartagena de 'Licor 43 Experience'. Een unieke gelegenheid om de oorsprong en geheimen van 'Licor 43' (likeur 43) te ontdekken.

Of op je eigen buiten-BBQ overheerlijke gerechten bereiden uit eigen tuin. Wie wil dat nu niet!

Cultuur

Totana heeft een lange historie. De eerste nederzettingen dateren van de bronstijd, tussen 2200 respectievelijk 1900 voor aanvang van de jaartelling (v.Chr.). Uit deze periode dateren de resten, gevonden op de heuvel genaamd 'Santa Lucia', waar nu het gemeentelijk cultureel centrum 'La Bastida' is gevestigd. Dit is één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in de Europese prehistorie en zeker een bezoekje waard.

Tijdens het ontdekken van het authentieke dorp Totana mag een bezoek aan de lokale pottenbakker ('alfereria') niet ontbreken. Totana is namelijk hét pottenbakkersdorp van Spanje! Een workshop pottenbakken behoort tot de mogelijkheden. Het zorgt er gelijk voor dat je een uniek en door jezelf gemaakt souvenir meeneemt uit de streek. Hoe leuk is dat!

Een stedenbezoek aan omliggende plaatsen als Murcia, Cartagena, Mazarrón of Lorca staan garant voor culturele inspiratie. Bezoek in elke stad kathedralen, kerken, kastelen, of musea. Cultuursnuiven op z´n best.

La Santa.jpg
Forza tekst logo.jpg
bottom of page