top of page

Nieuws

Forza hardloop-arrangement in regionale media!

'Haaksbergenaren onder het startdoek in Murcia'

 

HAAKSBERGEN – Een groep Haaksbergse hardloopliefhebbers liep afgelopen weekeinde de halve marathon van Murcia. Het gezelschap was op bezoek bij Freddie en Renate Dieperink, die in Spanje wonen. Het uit Haaksbergen afkomstige stel verhuurt in het nabijgelegen Totana vakantiehuizen.

Het was prachtig. Ze zijn hier van 3 tot en met 7 februari op bezoek geweest. De halve marathon was een onderdeel van de trip”, zegt Dieperink. Het leven in Spanje bevalt Freddie en Renate Dieperink goed. “We zijn bijna vijf jaar geleden verhuisd naar Totana. Hier wonen we tussen de Spanjaarden. Dus niet tussen de toeristen. We leven hier bijna altijd buiten”, zegt Freddie, die nog altijd een gepassioneerde sporter is. Hij voetbalde vroeger bij vv Haaksbergen, is een fanatiek fietser en hardloper. Dieperink stond zelf ook onder het startdoek in Murcia voor de halve marathon.

Andere Haaksbergse deelnemers waren Marc Eijsink, Loes en Henk-Jan Baltink, Monique en Eddie Boerhof, Henk Bokdam, Huub Hodes, Remco Harmes, Odette en Mark Menzing, Ruud ten Voorde, Erwin Nijhuis, Ronald Hilderink en Claudia Wes.

Een aantal deelnemers werd begeleid door de partner, die zelf niet meeliep. Ook waren er enkele niet-Haaksbergenaren bij de groep. Niet iedereen liep de halve marathon. Er was ook een loop over tien kilometer. Enkele vrouwen hebben voor die afstand gekozen”, zegt Dieperink.

 

Het stel keert enkele keren per jaar naar Haaksbergen terug voor familiebezoek. Maar hun leven ligt in Spanje. “Hier blijven we. We bieden hier onder de naam Forza Totana ook fiets- en wandelarrangementen aan.

Halve marathon Murcia start.jpeg
Forza tekst logo.jpg
bottom of page