LIGGING

Spanje is door het Amerikaanse persbureau Bloomberg uitgeroepen tot gezondste land ter wereld van 2019. En daarbij zijn onderzoeksresultaten van de Wereldbank, de Verenigde Naties en de Wereldvoedselbank met elkaar vergeleken. Dan lijkt twijfel over de serieusheid van deze benoeming uitgesloten. Onderzoekers verwachten dat de levensverwachting in 2040 het hoogst zal zijn in Spanje (met maar liefst 85,8 jaar) en dat daarmee Japan genoegen zal moeten nemen met een 2e plaats.    

Onze vakantiehuizen liggen landelijk aan de rand van en met uitzicht op het natuurpark Sierra Espuña, net buiten het rustige dorpje Totana in de provincie Murcia, Zuid-Spanje. En laat de provincie Murcia nu op nummer 4 staan van gezondste provincies van Spanje. Het lijkt bijna een sprookje, vandaar USP nummer twee.

 

Uit eigen ervaring (en dat is vanaf 2007) kunnen we voorbeelden te over aanhalen die het gezonde leven tastbaar maken. Denk daarbij aan het eten van ecologisch verbouwde groente, fruit en kruiden uit eigen tuin. De eindeloze rust waarvan we elke dag genieten. De ontelbare activiteiten die je kunt uitvoeren. Het paradijselijke klimaat met de heerlijke temperaturen, aan vitamine D geen gebrek. Totana kent gemiddeld slechts 10 regendagen per jaar. De warme gastvrijheid van de Zuid-Spanjaarden in het algemeen. Kortom het stressloze (buiten)leven. Wie verlangt er niet naar?  

Totana ligt op een uurtje rijden met de auto van de luchthaven Alicante en op een half uurtje rijden van de net geopende luchthaven Corvera (Murcia). Het gebergte en natuurgebied Sierra Espuña is je achtertuin. Wil je de prachtige stranden van Mazarrón of de (universiteit)stad Murcia met haar rijke historie ontdekken, dan ben je daar met de auto binnen 25 minuten.   

 

Het stellen van vragen mag en kan altijd. Dat geldt ook voor het maken van een reservering of een boeking. Dit kan per email via info@forzatotana.com of telefonisch via +34 669 805 793.  

©2019 Forza Totana is een priveproject dat is ontstaan in 2007. Stichting Forza is eraan gelieerd en staat geregistreerd  bij de Kamer van Koophandel in Nederland onder nummer 53772067