ACTIVITEITEN

Ons leven staat in het teken van bewegen. Sinds we in het Zuid-Spaanse Totana verblijven, leven we er voornamelijk buiten. Het gigantische klimaatverschil met de Lage Landen is de belangrijkste oorzaak ervan en ligt aan de basis van onze derde USP, de activiteiten.

Totana en omgeving bieden ontelbare mogelijkheden om er een onvergetelijk verblijf van te maken. Denk daarbij aan het kennismaken met de gastvrije Zuid-Spaanse cultuur. Of je lekker op welke wijze dan ook in te spannen om je vervolgens onder te laten dompelen in je 'eigen' zwembad. Of gewoon heerlijk niks doen, genieten van de rust en relaxen. Je hoeft je in ieder geval geen moment te vervelen in en rondom onze vakantiehuizen. 

Een wandeltocht door de Sierra Espuña waar je wordt beloond met fantastische uitzichten. Op een 'back to basic'-manier te voet eindeloos door de prachtige bergen struinen, waarbij je soms uren niemand tegen komt. Natuurlijke bronnen voorzien je van voldoende en veilig drinkwater. De gevorderde wandelaar kan er zelfs 'hiken'. 

Je kunt er ook voor kiezen om met de racefiets, de E-mountainbike of de elektrische fiets de omgeving te verkennen. Een drankje doen onderweg in één van de typische Spaanse dorpjes is daarbij zeker aan te bevelen en geeft je ongetwijfeld het ultieme vakantiegevoel.

De mooiste (privé)stranden en de universiteitsstad Murcia liggen op 25 minuten rijden met de auto vanaf Casa Forza. Natuurlijk hoort bij zo'n dagje uit het nuttigen van een uitgebreide Spaanse lunch zoals de typische Murciaanse rijstgerechten paella of caldero, die in de vele restaurantjes nog vers bereid worden.  

Tijdens het ontdekken van het authentieke en rustige dorpje Totana mag een bezoek aan de lokale pottenbakker (alfereria) niet ontbreken. Totana is namelijk hét pottenbakkersdorp van Spanje! Een workshop pottenbakken behoort tot de mogelijkheden. Het zorgt er gelijk voor dat je een uniek en door jezelf gemaakt souvenir meeneemt uit de streek. Hoe leuk is dat!

De provincie Murcia kent vele kleinschalige 'bodegas', ofwel wijnhuizen. Het bezoeken van een lokale wijnboer is, als je van een glaasje wijn houdt, een echte aanrader. De ervaring leert dat de gastheer je niet zal teleurstellen.  Het is dan ook wijs om er met Totanero Pépe, de plaatselijke taxichauffeur naar toe te gaan (en weer terug).

  

Ontdek zelf ter plekke welke activiteiten je het meest aanspreken vanuit ons vakantiehuis in Spanje en geniet van een heerlijke actief, cultureel en/of ontspannen verblijf.

 

Het stellen van vragen mag en kan altijd. Dat geldt ook voor het maken van een reservering of een boeking. Dit kan per email via info@forzatotana.com of telefonisch via +34 669 805 793.  

©2019 Forza Totana is een priveproject dat is ontstaan in 2007. Stichting Forza is eraan gelieerd en staat geregistreerd  bij de Kamer van Koophandel in Nederland onder nummer 53772067